Üleeile oli raekojas Tartu volikogu komisjonide ühiskoosoleku teema Tartu kanti plaanitav tselluloositehas, pildil kuulavad laua ääres ettekannet (vasakult) Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava ja Tartu volikogu esindajad Gea Kangilaski, Asko Tamme ja Martin Hallik.
Üleeile oli raekojas Tartu volikogu komisjonide ühiskoosoleku teema Tartu kanti plaanitav tselluloositehas, pildil kuulavad laua ääres ettekannet (vasakult) Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava ja Tartu volikogu esindajad Gea Kangilaski, Asko Tamme ja Martin Hallik. Foto: Margus Ansu

Est-For Invest plaanib tselluloositehast Võrtsjärve ja Peipsi vahele, mitte kaugemale kui kümme kilomeetrit jõest, sest tehas vajab toimimiseks suures koguses magevett, ja raudteest, et säästa tehase lähistel maanteid suurel hulgal raskete metsaveokite sõitmisest. Mis kokkuvõttes tähendab, et kõige suurem ja rahvarohkem omavalitsus, mida tehase tulek võib mõjutada, on Tartu.

Ometigi, nagu said kolmapäeval raekojas volikogu majanduskomisjoni ning arengu- ja planeerimiskomisjoni ühiskoosolekul osalenud teada, ei ole Tartul tehase suhtes vetoõigust.

Kommentaarid (17)
Copy