Maratonil on kõige olulisem õige tempo

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Lehemaa lõpetamas Tähtvere spordipargis treeningut. Tema sai detsembris harjutada Rootsis ning sestap ettevalmistuse üle ei kurda.
Taavi Lehemaa lõpetamas Tähtvere spordipargis treeningut. Tema sai detsembris harjutada Rootsis ning sestap ettevalmistuse üle ei kurda. Foto: Kristjan Teedema

Lumesadu ei mõju libisemisele just kõige paremini ning sestap ei hakanud kogenud suusahunt Taavi Lehemaa eile hommikul Tähtvere spordipargis klassikalise tehnikaga vaeva nägema. Ta sõitis vabatehnikas ja rahulikus tempos kakskümmend kolm kilomeetrit, ning tema poolest võiks Tartu maraton toimuda kasvõi homme.

Meie suur suusapidu Tartu maraton on ukse ees. Kuidas peaksid talitama need spordisõbrad, kel kange tahtmine 18. veebruaril 63-kilomeetrine distants läbi sõita, kuid kel kehvade olude tõttu suusakilomeetreid napib? Minna või mitte?

«Ikka tuleb minna, see on ju nagu laulupidu,» pole suusatajale Taavi Lehemaale siin mingit küsimust. Kui inimene just viimased kuud diivanil pole lösutanud, vaid liikunud ja mingil määral sporti teinud, ei tohiks maratoni sõitmises olla tema arvates midagi hullu. Küll tuleb jälgida seda, et asja võetaks rahulikult ning rajal kulgetaks mõnusa tempoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles