Tartu koolide õpilased kogunesid ajarännakuks põllumajandusmuuseumi

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimuvad üle Eesti ajarännakud 1918. aasta 24. veebruari. Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud projektist võtab osa üle 6000 õpilase. "Ajarännak 1918" on osa rahvusvahelisest projektist Heritage Bridge, milles osaleb ka Eesti põllumajandusmuuseum.

Täna hommikul loeti põllumajandusmuuseumis ette «Manifest kõigile Eestimaa rahwastele». Pärast seda jagunesid nelja Tartumaa kooli, Lähte ühisgümnaasiumi, Põlva kooli, Ülenurme gümnaasiumi ning Ülenurme muusikakooli õpilased kolme töötuppa. Esimeses valmistati rahvustoite, teises õpiti rahvuslaule ja kolmandas valmistati seemnepaberit.

Igal seemnepaberi ümbrikul on kaasas õpetus, mille järgi toimida. Kõigepealt tuleb paber panna aknalauale ja sinna vett peale pritsida. Kui paber hakkab idanema, tuleb see istutada kas lillepotti või peenrale, kus taim saab suureks kasvada.

Pärast töötube kandsid õpilased ette kaks laulu. Esimesena lauldi laulu «Eesti lipp», seejärel Eesti hümni. Kui lipu laulu ajal põhikooli lastel püsivust polnud, siis hümni laulsid kõik kaasa.

Laulude järel kujutleti end aastasse 1918 ja kirjutati soove nendele inimestele, kes elavad saja aasta pärast Eestis. Palju oli soove stiilis «Elagu Eesti!» ja «Eesti forever», veel soovisid noored, et saja aasta pärast oleksid nutitelefonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles