Narkokuritegudega vähemalt 40 000 eurot teeninud grupp astus kohtu ette

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuuri hinnangul on politsei kogunud piisavalt tõendeid, et süü marihuaana käitlemises oleks tõendatud.
Prokuratuuri hinnangul on politsei kogunud piisavalt tõendeid, et süü marihuaana käitlemises oleks tõendatud. Foto: Jürgen Puistaja

Täna toimus Tartu maakohtus üldmenetluses avaistung kahe mehe ja kahe naise üle, keda Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab enam kui 2,5 kilogrammi marihuaana käitlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab 42-aastast Alberts Burkevicsit ja 27-aastast Izaura Burkevicat selles, et omandasid grupis ja korduvalt 2016. aasta juulist 2017. aasta maini Lätist kokku vähemalt 1,5 kilogrammi marihuaanat, mida hoidsid oma kodus Valgas ja andsid nii suurtes kui väikestes kogustes edasi inimestele Valgas ja Tartus.

Burkevicsit süüdistab prokuratuur veel vähemalt 400 grammi marihuaana edasiandmises kahele inimesele Tartus ning kuuel korral sõiduauto juhtimises omamata juhtimisõigust. Sellega käitlesid mõlemad süüdistatavad narkootilist ainet suures koguses, grupis ja korduvalt ning Burkevics juhtis sõidukit süstemaatiliselt juhtimisõiguseta.

Lisaks omandasid 49-aastane Ivailo Siiman ja 50-aastane Lunda Mitrauska süüdistuse kohaselt seni tuvastamata asjaoludel ligikaudu ühe kilogrammi marihuaanat, mida hoidsid oma elukohas Tartus Rahu tänaval. Ajavahemikul 2013–2017 andsid nad narkootilise aine Tartus edasi erinevatele inimestele. Sellega käitlesid Siiman ja Mitrauska narkootilist ainet suures koguses, grupis ja korduvalt.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Tatjana Tamme sõnul said süüdistatavad neile süüks pandavate kuritegudega vähemalt 40 000 eurot kriminaaltulu. «Kuritegudega saadud vara konfiskeerimise asendamise tagamiseks sai süüdistatavatelt arestida sularaha, ühe kuldsõrmuse ning sõiduauto Audi A6,» ütles Tamm.

«Prokuratuuri hinnangul on politsei kogunud piisavalt tõendeid, et ühe varem narkokuritegude eest karistatud mehe ja teiste varem karistamata süüdistatavate süü suures koguses marihuaana käitlemises oleks tõendatud. Lõpliku seisukoha selle kohta peab protsessi käigus kujundama aga kohus,» lisas prokurör.

Burkevicsit on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud. Siimanil ei ole kehtivaid kriminaalkaristusi ning Burkevicat ja Mitrauskat ei ole kriminaalkorras karistatud.

Kuritegusid menetles kohtueelselt Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles