Tselluloositehase rajaja Margus Kohava: andke võimalus asja uurida ja alles seejärel otsustage (14)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tselluloositehast kavandava Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava.
Tselluloositehast kavandava Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu kanti tselluloositehase rajamisega seotud probleemide ja riskide arutamiseks peab Tartu volikogu märtsi alguses erakorralise istungi. Selle ettevalmistamiseks peavad volikogu linnamajanduse komisjon ning arengu- ja planeerimiskomisjon täna ühisistungi, kuhu on kutsutud ka tehast kavandava Est-For Investi esindajad.

Üks tehase rajamise eestkõnelejaid Margus Kohava vastas eile Tartu Postimehe küsimustele.

Kõik justkui teavad, et uus tselluloositehas tuleb Vorbusele. Otsust pole siiski tehtud. Kust see jutt liikuma on läinud?

Nii see tõesti on, et Vorbust pole meie välja käinud. Eesti Metsa Abiks korraldas sinna läinud kevadel retke ja nii on see jutt liikuma läinud. Meie pakutud kriteeriumid on, et mitte rohkem kui kümme kilomeetrit Emajõest ja mitte rohkem kui kümme kilomeetrit raudteest. Tehas ei pea sugugi olema jõe kaldal. Teiseks võib see olla vabalt Tartust nii ülesvoolu kui ka allavoolu. Suure tõenäosusega ei ole see Tartu linna haldusterritooriumil.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles