Nõo reaalgümnaasium otsib Eesti rahvusvärvidele uus tõlgendusi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo Reaalgümnaasium ootab Eesti lipu tõlgendusi Vabariigi aastapäevaks.
Nõo Reaalgümnaasium ootab Eesti lipu tõlgendusi Vabariigi aastapäevaks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nõo reaalgümnaasium soovib Eestile kinkida meie rahvusvärvide 100 tõlgendust.

«Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tulekuga tekkis idee teha Eestile kingitus ja leida meie rahvusvärvidele (sinine, must, valge) 100 tõlgendust,»  rääkis Nõo reaalgümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja. «Seni oleme ju piirdunud suuresti Martin Lipu, kes oli Nõo kihelkonna kirikuõpetaja aastatel 1884−1923, luuletuses «Eesti lipp» väljatooduga.»

Nõo Reaalgümnaasiumi õpilaste ning õpetajate poolt pakuti välja ligi 80 varianti. Neist valiti välja 50, millele lisati Martin Lipu variant (taevas, muld, kask) ehk kokku 51. 

Nõo reaalgümnaasium ootab kõiki kaasa lööma, et sini-must-valgele veel 49 tõlgendust saada. «Usume ja loodame, et see peaks igati võimalik olema,» ütles Järveoja. Idee on leida tõlgendusi komplektina, mitte igale värvile eraldi. On ka mõte, et hiljem teha avalik hääletus parimate või sobivamate variantide esiletoomiseks.

Näiteks on juba välja toodud sellised komplektid:

1. rukkilill, rukkileib, nisusai;

2. mustikad, raba muld, sookailu õied;

3. eestlase silmad, rukkileib, linaseeme.

Oma variandid saatke Nõo reaalgümnaasiumi üldaadressil kool@nrg.edu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles