Lastekliiniku arendus- ja taastusravi keskus saab tänu Selveri heategevuskampaaniale uued abivahendid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Selverid kogusid lastefondile annetusi ja täna anti need Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile üle.
Tartu Selverid kogusid lastefondile annetusi ja täna anti need Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile üle. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Täna andisid Tartu ülikooli kliinikumi lastefond ja Selver Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku arendus- ja taastusravi keskusele sümboolselt üle heategevuskampaania «Koos on kergem» käigus kogunenud annetussumma ning selle toel soetatud teraapialaua. Annetuse eest saab kliinik lähiajal ka liikumisraja ning trepi koos kaldteedega.

 

Tartu ülikooli lastekliiniku vastutav füsioterapeut Ülle Utsal rääkis, et Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskus laienes endise raamatukogu arvelt ühe teraapiaruumi võrra, mida hakkab põhiliselt kasutama neuroloogia osakonnas töötav füsioterapeut. «Tema töökeskkonna nüüdisaegseks muutmiseks on annetusel väga suur roll,» nentis ta.

Utsal tõi välja, et Selveri heategevuskampaania annetuse toel soetatakse uude füsioteraapiaruumi kaks abivahendit ning lisaks veel üks vahend vana teraapiasüsteemi täiustamiseks.

Uude ruumi paigaldatakse teraapialaud, mida kasutakse neuroloogilise kahjustusega laste kontrolliks ja treeninguteks. Laua kõrgust saab reguleerida, ja see annab suuremad võimalused patsiendi teraapiaks ja kergendab füsioterapeudi tööd. Lisaks soetatakse uude ruumi trepp koos kaldteedega, mille abil saab parandada laste liikumismustreid ja arendada kehatunnetamist. Teraapiavahendi sihtrühm on pigem väikelapsed, kelle liigutusvilumus on võrreldes omaealistega väiksem. Samas on abivahendit võimalik kasutada ka kooliealiste laste teraapia mitmekesistamiseks.

Vana teraapiasüsteemi täiustamiseks vajalik vahend on liikumisrada HP Cosmos koos kolme eri kõrgusega käetugedega. See treeningusüsteem ühildub juba arendus- ja taastusravi keskuses olemasoleva, sama firma toodetud rakmete süsteemiga. Seade annab võimaluse treenida ka ajukahjustusega lapsi vertikaalasendis liikumist tunnetama. Vana liikumisraja puudus oli see, et liikumise algkiirus oli liiga suur ja puudusid lastele sobiva kõrgusega käetoed.

Juba viieteistkümnendat aastat järjest korraldatud heategevuskampaania «Koos on kergem» käigus kogunes Tartu Selverite klientide abiga Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku arendus- ja taastusravi keskusele 13 900 eurot. Selveri keti juht Kristi Lomp ütles, et kauplusekett korraldab uhkusega Eesti üht suurimat heategevuskampaaniat. «Tahame aidata kaasa sellele, et haiglad saaksid soetada vajalikke instrumente,» selgitas ta. «Tänan kõiki Selverite töötajaid, meie koostööpartnereid ja kliente koostöö ja panuse eest.»

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar lisas, et heategevusfond on koostöös Selveriga soetanud aastate jooksul Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinikusse ja teistesse Tartu ülikooli kliinikumi lasteosakondadesse palju olulist aparatuuri ja abivahendeid. «Meil on siiralt hea meel, et koostöö jätkub ja uute asjade üleandmine on veebruarikuus juba traditsiooniks saanud,» avaldas Saar. «Täname südamest Selverit ja Selveri kliente, kes kampaaniasse panustasid.»

Heategevusprojekt «Koos on kergem» hõlmas ajavahemikku 14. novembrist 1. jaanuarini. Kliendid said head teha iga ostuga, Mesikäpa šokolaadide ostuga ning annetuskasti raha jätmisega. Suure panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev Mesikäpa toodetega, Prike Gourmante toodetega ja Svensky Sensodyne hambapastaga ja Tartu Mill oma toodetega. Kokku toetatakse kampaania käigus kokku kogutud 110 300 euroga 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles