Galerii: Tartus korraldati Rakvere streikijate toetuseks pikett (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva hommikul peeti Tartu kesklinnas piketti Rakvere lihakombinaadi töötajate toetuseks. Ühtlasi toimuvad toetusmeeleavaldused Pärnus ja Rakveres.

Kella kümne paiku kogunes Tartus Küüni ja Poe tänava nurgale ligi 15 pikettijat. Grilliti Rakvere lihakombinaadi vorstikesi, et töötajaid nende palganõudmistes sümboolselt toetada. Eesti ametiühingute keskliidu lõuna osakonna juhataja Heiki Lill jagas möödujatele aktsiooni kohta teavituslehti.

Üks Rakvere streigi toetajatest Eerika Vassila ütles, et ametiühingu liikme ja usaldusisikuna teab ta hästi, et töötajad pole sageli õigustest teadlikud ning kardavad töökaotuse hirmus oma soove kuuldavalt esitada. «Töökiusamine on Eestis täiesti olemas. Pidin ise ametiühingut luues sellega kokku puutuma ja usun, et ka Rakvere töötajad on olnud samas olukorras. Esimesed streikijad ju vallandati lihakombinaadis,» rääkis Vassila, viidates eelmise aasta oktoobrile, mil kolm streikijat Rakveres töö kaotasid.

Rakvere lihakombinaadi töötajad alustasid teisipäeval kell 7.30 streiki, et nõuda kõrgemat palka. Tapamaja töötajad nõuavad oma põhitunnipalga tõstmist 1. veebruarist 4,34 eurole ja 1. juulist 5,03 eurole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles