Korruptsioonisüüdistuse saanud abivallavanem töötab ses ametis edasi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljand Kaasik ilmus eile hommikul Tartu kohtumajja kohale, kuid paraku lükkus tema süüasja kohtulik arutamine prokuröri haigestumise tõttu kahe nädala võrra edasi.
Haljand Kaasik ilmus eile hommikul Tartu kohtumajja kohale, kuid paraku lükkus tema süüasja kohtulik arutamine prokuröri haigestumise tõttu kahe nädala võrra edasi. Foto: Sille Annuk

Eelmise aasta mai alguses esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur tol ajal Ülenurme abivallavanema ametis olnud Haljand Kaasikule süüdistuse toimingupiirangu rikkumises. Kaasik end toona süüdi ei tunnistanud ning ametikohalt tagasi ei astunud.

Süüdistuse järgi müüs Haljand Kaasikuga seotud osaühing 2016. aastal teisele osaühingule Ülenurme vallas Tõrvandis 870 000 euro eest kinnistud, mille OÜ H. H. Kaasik oli omandanud aasta varem 18 000 euro eest. Müügihind oli seotud valla tehtavate detailplaneeringutega nendele kinnistutele. Seega oli Kaasikul abivallavanemana nende kinnistute detailplaneeringute menetlusega seotud majanduslik huvi, mis võis mõjutada tema toiminguid ja otsuseid ametiisikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles