Vihmavari tõusis jälle ausse

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Halb uudis on see, et vihmavarju tuleb meil nüüd jälle mitu kuud kaasas kanda. Hea uudis aga see, et selle nädala kõige vesisem päev on möödas. «Esmaspäeval sadas kõige rohkem, vihma tuli päris kõvasti,» kinnitas Ülenurmel asuva Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Irina Starovoitova. «Järgmistel päevadel sel nädalal enam nii suurt sadu ei tule.»


Nõrk sadu hakkas pihta eile hommikul kell 8.15. Keskpäevast kella kolmeni tuli Tartus meteoroloogide keeles mõõdukat vihma. Tugeva vihmani eile asi ei läinud. Saju algusest kuni poole neljani päeval tuli Tartus eile taevast alla 13 millimeetrit vett.

«Kõik ootasid vihma, sest maa oli kuiv,» ütles Irina Starovoitova. «Aga kui nüüd sadama hakkas, ei taha seda enam keegi.»

Ilmakaarti vaadates ütles Irina Starovoitova, et täna sajab Tartus terve päev nõrka vihma. Kuivaks muutub ilm alles kolmapäeva pärastlõunal. Neljapäeva ennelõunal sajab, pärastlõunal sadu lakkab ja reedel ei tohiks midagi hullu juhtuda, kui vihmavarju koju unustate.

Vesistel päevadel on õues küll üsna kõhe, aga hoolimata sellest õitsevad aiad ja võpsikudki ning ööd lõhnavad hullutavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles