Korruptsioonisüüdistuse saanud Haljand Kaasiku süüasja kohtulik arutamine lükkus edasi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ülenurme abivallavanem Haljand Kaasik oli täna hommikul kohtusaalis kohal, kuid proküröri haigestumise tõttu jäi tänane istung ära.
Endine Ülenurme abivallavanem Haljand Kaasik oli täna hommikul kohtusaalis kohal, kuid proküröri haigestumise tõttu jäi tänane istung ära. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna hommikul kell 10 pidanuks Tartu maakohtus algama kohus endise Ülenurme vallavanema Haljand Kaasiku üle, keda prokuratuur süüdistab toimingupiirangu rikkumises.

Paraku lükkus istung prokuröri haigestumise tõttu edasi. Kohtunik Peep Teidearu määras uueks istungi kuupäevaks 19. veebruari.

Süüdistuse kohaselt müüs Haljand Kaasikuga seotud osaühing 2016. aastal teisele osaühingule Ülenurme vallas Tõrvandis 870 000 euro eest kinnistud, mille OÜ H. H. Kaasik oli omandanud aasta varem 18 000 euro eest. Müügihind oli seotud valla tehtavate detailplaneeringutega nendele kinnistutele. Seega oli Kaasikul abivallavanemana nende kinnistute detailplaneeringute menetlusega seotud majanduslik huvi, mis võis mõjutada tema toiminguid ja otsuseid ametiisikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles