Tartus avatakse sel aastal 400 elektrirattaga laenutusvõrk

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus valmib rattaringlussüsteem. Pilt on illustreeriv.
Tartus valmib rattaringlussüsteem. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Tartus valmib selle aasta sügiseks või 2019. aasta kevadeks rattaringlussüsteem, mis annab linnaelanike käsutusse 400 elektrijalgratast, mida saab oma voli järgi üürida.

Plaani kohaselt luuakse üle terve linna 60–80 jalgrattaparklat, mis asuvad just kohtades, kus inimesed tihtipeale liiguvad. Näiteks peaks see toetama hakkama praegust ühistranspordisüsteemi ja soodustama ümberistumisi. Seega võiks näiteks rongijaamast ratta haarata, sellega bussijaama sõita ja sealt edasi meelepärasesse kohta liikuda.

Rattaringlussüsteemi on kavandatud 60–80 jalgrattaparklat, 900–1100 kinnitusposti, 60–80 infotulpa ning 600–800 jalgratast. Kasutama hakatakse nii tavalisi kui ka elektrirattaid. Esimese etapis soetatakse 600 ratast, millest 400 on elektrijalgrattad. Lisaks kerkib esimeses faasis ka 60 parklat.

Jalgrattad on varustatud andmeside ja GPS-anduritega, seega on tagatud jalgrataste reaalajas jälgimine. Seega tõenäosus, et rattaid varastatakse, väheneb märgatavalt.

Artiklit saab edasi lugeda siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles