Täna astuvad Tehvandil võistlustulle eriolümpia suusatajad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolümpia suusatajad eelmisel aastal
Eriolümpia suusatajad eelmisel aastal Foto: Karl-Ander Pais

Täna kell 10.40 algab Otepääl Tehvandil Eriolümpia Euroopa murdmaasuusatamise võistluste avatseremoonia. Algavatele võistlustele koguneb 129 sportlast 11 riigist. Eriolümpia egiidi all võistlevad intellektipuudega sportlased Eestis esmakordselt.

Eestist osaleb võistlustel kokku 24 erinevat kooli ja hoolekandekeskust. Sportlased võtavad mõõtu vastavalt võimetele kas 100 m, 500 m, 1 km või 3 km rajal. Täna kell 12.00–15.00 toimuvad eelvõistlused, tulemuste põhjal jagatakse sportlased eri tugevusgruppidesse ehk divisjonidesse.

Homme võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele. Kui võistlused on Otepääl lõppenud, jätkuvad tegevused Pühajärve spa- ja puhkekeskuses. Mõlemal päeval saavad sportlased osaleda ülemaailmses terve sportlase programmis Fun Fitness, mida tutvustatakse Eestis esmakordselt. 

Pühapäeval algas ka rahvusvaheline eriolümpia suusatamise seminar, kus õpetatakse eriolümpia võistlusi korraldama ja läbi viima. Delegatsioonid on Otepääl kohal ja lumeolud on head. Suurvõistluste korraldamine ja seal osalemine on sportlaste ja ühiskonna jaoks märgilise tähendusega: see on intellektipuudega inimeste võimalus tunda end ühiskonna täisväärtusliku liikmena.

Projekti rahastavad Euroopa liit, hasartmängumaksu nõukogu, kultuuriministeerium, sotsiaalministeerium ja Eesti kultuurkapital. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles