Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

ERMi jõudsid sada eestlaste silmapaari

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Disainer Kaire van der Toorn-Guthan (paremal) ja fotograaf Toomas Volkmann tegid kaks aastat tihedat koostööd. Nüüdseks on 100 eestlast nii näituse kui ka raamatu jaoks ajalukku jäädvustatud.
Disainer Kaire van der Toorn-Guthan (paremal) ja fotograaf Toomas Volkmann tegid kaks aastat tihedat koostööd. Nüüdseks on 100 eestlast nii näituse kui ka raamatu jaoks ajalukku jäädvustatud. Foto: Kristjan Teedema

​Läinud laupäevast on Eesti Rahva Muuseumis avatud näitus «Eesti läbi 100 silmapaari». Hollandis elav graafikadisainer Kaire van der Toorn-Guthan ja fotograaf Toomas Volkmann jäädvustasid nii näituse kui ka raamatu tarvis fotole 100 eestlast, kes on sündinud vahemikus 1918–2017. Iga aasta kohta on pildistatud ühte sel aastal sündinud inimest. 

«Ma olen piisavalt kaua eemal olnud, et igatsus Eesti järele hästi suureks kasvaks. Sa hakkad oma keelt, kultuuri ja rahvust distantsilt ühe rohkem väärtustama,» selgitas Kaire van der Toorn-Guthan näituse sünni eellugu.

Üheksakümnendate algusest Hollandis elav ja seal kohaliku organisatsiooni Eesti Maja loonud van der Toorn-Guthan ütles, et disainerina paelub teda raamatute kujundamine väga. Kuna tollal Norras elanud eesti koka Jaak Toomsalu raamatu kujundamine viis ta kokku Toomas Volkmanniga ja nende koostöö sujus hästi, tundus mõlemale loogiline Eesti juubeli puhul midagi ühiselt teha.

Tagasi üles