Motovõistlus Leigo Jäärada tehti viimasel hetkel Elvas ära

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 11 startisid Elvas mootorrattad ja ATV-d jäärajasõidus. Motospordi üritus, kus osalesid nii professionaalid kui ka harrastajad, viidi viimasel hetkel kehva ilma tõttu Leigo järvedelt üle Verevi järvele. Kokku kihutas jääl 108 inimest, lisaks meelitas üritus kohale hulganisti pealtvaatajaid.

Huvi jääraja vastu on suur ja Eestimaa talved on nii kehvad, et kasutatakse ära iga võimalus, ütles võistluse peakorraldaja, MTÜ Võrtsjärve Ekstreem Enduro juhatuse liige Riho Kollist

Leigo Jäärada toimus Elvas teist aastat järjest ning peakorraldaja, MTÜ Võrtsjärve Ekstreem Enduro juhatuse liikme Riho Kollisti sõnul läks üritus üle ootuste hästi. «Huvi jääraja vastu on suur ja Eestimaa talved on nii kehvad, et kasutatakse ära iga võimalus,» rääkis ta. Kollist lisas, et üritab üles leida need põnevad kohad, kus oleks võimalik teha motospordi mõttes natuke ebatavalisi, väikese kiiksuga võistlusi. Tema sõnul pidi esialgu üritus toimuma Leigo järvedel, ilma tõttu lükati edasi ja viidi lõpuks Elvasse üle viimasel hetkel. «Leigo järvede jää andis kolm päeva enne otsad ja tõimegi siis ürituse siia Elvasse,» selgitas Kollist. Kaheksa julget võistles järvejääl poltpiigi klassis, mis tähendab, et sõitjad saavad rehvid vabalt ise valida. Lisaks oli esindatud veteranide, naiste, juunioride, professionaalide, hobisõitjate ja algajate kategooria. Kollist kinnitas, et huvi võistluse vastu oli kõige suurem just algajate seas. Neid oli koguni 37, veterane kaheksa, naisi kaks ja hobisõitjaid 25. Võisteldi küll koos, kuid arvestust peeti eri klasside kaupa eraldi. Lisaks kihutasid jääl võidu kokku 30 Quadracerit ja ATV-d. Elva lähedalt Rannust pärit Kollisti sõnul olid tal kogu võistluse ajal käed-jalad tööd täis, kuid vaatamata sellele jõudis ta osaleda kolmel sõidul. «Ma olen tänulik, et Elva linn meile vastu tuli. Kooskõlastus linna ja Keskkonnaametiga sündis eile hommikul, lõime käed ja tegime ära,» rõõmustas Kollist. Hilisõhtul lükati jääle rada ja hommikul võiski võistlus alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles