Grippi jääb üha rohkem inimesi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Gildi polikliinikus töötav pereõde Elve Reismann tõdes, et viirushaigustesse ja grippi jäänuid on praegu palju.
Tartus Gildi polikliinikus töötav pereõde Elve Reismann tõdes, et viirushaigustesse ja grippi jäänuid on praegu palju. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kurk valutab ja õhtul oli palavik pea 38 kraadi, ei jõua tööle tulla, teatas kolmapäeva hommikul kolleeg Greete Palgi. Samasuguseid kõnesid tehti omajagu teistessegi töökohtadesse ning perearstidele ja pereõdedele, sest eelmisest nädalast saadik on nii Tartus kui kogu Eestis ülemiste hingamisteede viirushaigustesse ja grippi haigestunud inimeste hulk hüppeliselt suurenenud.

«Viirustesse ja grippi jäänuid on palju, aga on olnud hullemaid ja palju hullemaid aastaid,» tõdes Tartus Gildi tänaval töötava perearst Marika Plaksi pereõde Elve Reismann. Kolmapäeva keskpäevaks oli ta nende tõbede pärast alustanud neli haiguslehte, mitu haigeks jäänud inimest oli käinud vastuvõtul.

Perearst Marika Plaks märkis, et nende praksises praegu suurt ülekoormust pole, sest viimastel aastatel on tehtud palju ennetustööd: vaktsineeritud riskirühmadesse kuuluvaid aastates inimesi ja lapsi, soovitatud käsi pesta, viibida värskes õhus, vältida stressi ja magamatust, kasutada D-vitamiini ja elada tervislikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles