Marten Kuningas: kui ei ole enam metsa, kuhu jalutama minna, jääb vaim vaesemaks, inimene õnnetumaks

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardid ehk Raul Ojamaa (vasakult), Marten Kuningas, Kristjan Kallas ja Peedu Kass võitsid Eesti Muusikaauhindade jagamisel kolmes kategoorias.
Miljardid ehk Raul Ojamaa (vasakult), Marten Kuningas, Kristjan Kallas ja Peedu Kass võitsid Eesti Muusikaauhindade jagamisel kolmes kategoorias. Foto: Madis Sinivee/Pärnu Postimees/

Eesti muusikaauhindadel triumfeeris Marten Kuningas ansambliga Miljardid. Bändi uus kauamängiv «Kunagi läänes» võitis aasta debüütalbumi, rock-albumi ja albumi tiitli. Marten Kuninga muusika ja tegemised on lisaks laiemale publikule alati köitnud ka kapriissema maitsega muusikafänne.

Tema lavakarisma ja mitmekülgsus on mõjusad: juba 2000ndate esimesel poolel ansamblis Leegitsev Sidrun alustanud muusik on praeguseks kirjutanud teatri- ja filmimuusikat, räppinud vana kooli saundidega hiphopgrupis Doktor Normal ja MC Roki, teinud imelised lavaetteasted ansamblites HU? ja Mahavok ning on viimasel ajal välja astunud ka näiteks Eesti metsa kaitseks. Laupäeval, 3. veebruaril rõõmustab Marten Kuningas koos Miljarditega Genialistide klubis Tartu publikut. Milliseid mõtteid ta kontserdi eel mõlgutab?

Me oleme perifeerias, tardunud puhveralas. Üritame juurutada läänelikke arusaamu, samal ajal kui enamik siinseid inimesi tuleb napilt ots otsaga kokku.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles