Tartumaal libises sõiduauto kõrvalteelt veokile ette, üks inimene sai viga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kiirabi. Pilt on illustratiivne.
Tartu kiirabi. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartumaal juhtus kolmapäeval liiklusõnnetus, kus kõrvalteelt lähenenud sõiduauto ei saanud libeduse tõttu pidama ja jäi ette peateel liikunud veoautole. Viga sai üks inimene.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul teatati kell 17.42 häirekeskusele liiklusõnnetusest Tartumaal Luunja vallas Aovere-Luunja tee ristmikul. Esialgsetel andmetel liikus sõiduautot KIA juhtinud 62-aastane mees piki kõrvalteed ega saanud lähenenud ristmiku eel väidetavalt libeduse tõttu pidama. Peateel liikus aga haagisega veok Scania, mida juhtis 65-aastane mees. Kõrvalteelt ristmikule sõitnud KIA põrkas kokku peateel liikunud veokiga, mille tagajärjel paiskus KIA kraavi, veok jäi sõiduteele.

«Kiirabi vaatas autodes olnud inimeste tervisliku seisundi üle ning kergemalt viga saanud KIA juht lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile,» lisas pressiesindaja.

Politsei selgitas, et mõlemad autojuhid olid kained, kasutasid turvavarustust, omavad juhtimisõigust ja masinate rehvid vastavad nõuetele. Juhtumi kõik muud üksikasjad selgitatakse alustatud menetluses.

Sündmuskohal õnnetuse üksikasju selgitanud Lõuna prefektuuri avariipolitseinik Rando Jõemets ütles, et tegu oli õnneliku õnnetusega.

«Veokijuht reageeris juhtunule kiiresti ning tegi endast oleneva, et raskemat kokkupõrget sõiduautoga vältida. Ta haaras roolist ning pööras veoki nii palju vasakule, kui sel hetkel enam jõudis. Selline lüke päästis autojuhi hullemast, sest muul juhul oleks kokkupõrkekohaks olnud sõiduauto juhipoolne uks,» rääkis ta.

Avariipolitseinik rõhutas, et talvised teeolud ei pane üksnes suuremat vastutust liiklusturvalisuse tagamisel teehooldajatele, vaid samamoodi liiklejatele endile.

«Sõitu alustades on range soovitus kergelt pidurdada ja kiirendada korraks nii, et saate päriselt aimu, millised on parasjagu teeolud. See aitab paremini mõista, kui pikk on pidurdusteekond, ning nii saate arvestada ajakulu, kui pikalt enne sõiduki seiskamist peaks pidurdamisega juba algust tegema.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles