Bluusikuu staarid tulevad Saksamaalt ja Soomest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bluusikuu üks eestvedajaid on Andres Roots.
Tartu bluusikuu üks eestvedajaid on Andres Roots. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval algab Illegaar­di pubis Tartu bluusikuu, mis toimub neljandat aastat ja kestab eri esinemiskohtades tänavu 20. veebruarini. Festivali peaesinejad on sedapuhku Berliini rag­time-kitarrist Pan Salmenhaara ja Helsinki duo Tina Bednoff & Jameson Slim.

Bluusikuu avavad 3. veebruaril Illegaardis Aapo Ilves & Alar Kriisa ning Sawmill Roots Orchestra.

9. veebruaril annavad Tampere Maja keldrisaalis duokontserdi CryBaby liider ja Jimi Hendrixi mälestusürituste eestvedaja Halvo Liivamägi ning hiljuti Briti raadio Severn FM kuulajate poolt aasta bluusimeheks valitud Andres Roots.

10. veebruaril astuvad Pühaste pruulikojas üles Tina Bednoff & Jameson Slim ning kodumaine Kaisa Ling Thing.

Laulja ja kitarristi Tina Bednoffi eeskujudeks on Memphis Minnie, Big Mama Thornton ja Billie Holiday ning tema enda plaate on avaldanud nii Bluelight Records Soomes kui El Toro Records Hispaanias. Kaisa Ling Thing on maailmas ainus 1920.-1930. aastate afroameerika vodevillbluusi esitav orkester, kes teeb seda Aapo Ilvese ladusate tõlgete kaudu sula­selges eesti keeles.

15. veebruari õhtupoolikul avatakse Tartu linnaraamatukogu muusikaosakonnas Pihkva fotograafi Ivan Tšulkovi näitus «Bluusitransiit», kus lisaks fotodele Venemaal ja Soomes toimunud kontsertidest võib näha ka kahel viimasel bluusikuul Tartus tehtud pilte. Avamisele järgneb kontsert.

Samal õhtul annab Barlovas kontserdi Pan Salmenhaara, kes tegutseb Berliinis ja on üks väheseid tänapäeva kitarriste, kes on täielikult pühendunud akustilisele ragtime-kitarrile. 

19. veebruaril esineb Barlovas plaadiesitlustuuril viibiv Soome kitarrist Antti Alanko.

Bluusikuu lõpetab 20. veebruaril linnaraamatukogus Andres Rootsi loeng slaidkitarri kuningast Elmore Jamesist, kelle sünnist möödus 27. jaanuaril 100 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles