Trükitud mustaga mustale ehk üksinduse aja luulet

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel mõned aastad tagasi võis Hannes Varblast (vasakul) kohata kultuuriklubis Promenaadiviis. Pilt on tehtud viinakuul 2012.
Veel mõned aastad tagasi võis Hannes Varblast (vasakul) kohata kultuuriklubis Promenaadiviis. Pilt on tehtud viinakuul 2012. Foto: Sille Annuk

​Halli jonnaka habemega Hannes Varblane, prillid alati viltu ninal, on ennast avalikkuse ees viimastel aastatel näidanud harveminigi kui kuuvarjutus. Seda suurem rõõm oli teda kohata uue raamatuna, mille jaanuaris üllitas Ilmamaa ja mille esikaanelt paistab esmapilgul ainult väikeste valgete tähtedega kirjutatud poeedi nimi. Pealkiri «Teise üksinduse aegu» on trükitud mustaga mustale.

Must sobib Hannes Varblasele hästi. Lõbusat sõnaväänamist, lillelist õhkamist ja ninnunännutamist ta ei harrasta. Varblasel on kogu aeg tõsi taga, juba sünnist saati. Luuletus «Autobiograafia»: «sündinud suurküüditamise aastal / ajast aega küüditet / uurid kas surm / teeb su vabaks / elusse uskumisest» (lk 6).

Varblane on Varblane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles