Vanuri surnuks põletanud mees jäi õigusabita

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid. Foto: SCANPIX

Vanuri surnuks põletamise eest 14 aastaks vangi mõistetud mehel ei õnnestunud oma süüasja uueks läbivaatamiseks riigilt õigusabi saada, sest riigikohus ei võtnud tema taotlust arutusele.

2008. aasta detsembri lõpus jõustunud kohtuotsuse alusel vangis istuv Roman Gorodivski (41) tahtis riigikohtule teistmisavalduse esitamiseks saada riigilt õigusabi, kuid nii Tartu maakohus kui ringkonnakohus jätsid tema taotluse rahuldamata, vahendab ERR Uudised.

Süüdistuse järgi valas Gorodivski 2006. aasta 2. augustil kell 20 Valgas Uuel tänaval asuvas vanas puumajas oma elukaaslase vanaema Helena (72) toa bensiiniga üle ja pani põlema, liikumisvõimetu eakas naine hukkus tekkinud tulekahjus.

Gorodivski viskas bensiini peale ka oma ema tulest päästa üritanud Igorsile (41), kes aga pääses kergemate vigastustega.

Pärast kuritegu põgenes Gorodivski Lätti, kuid juba 19 päeva hiljem võttis Läti politsei ta seal kinni ning ta anti mõni kuu hiljem Eestile välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles