Kirjanikud teevad ettevalmistusi Eesti Vabariigi 200. aastapäevaks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin Voronja galerii ees Varnjas.
Raul Oreškin Voronja galerii ees Varnjas. Foto: Margus Ansu

Täna kell 18 tuleb Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19) avalikkuse ette sündmustesarja «EV 200» avaõhtu. «EV 200» on korraldajate teatel tulevikuunelmate kiirendi ehk inspireeriv mõtteline keskkond. Esimene programmiline tegevus on loomingulised visioonid 2118. aasta iseseisvuspäeva aktusest ja presidendi (või tema tolleaegse vaste) kõnest.

Alanud aasta igas kuus jaanuarist aprillini ja augustist novembrini esitab üks kirjanik kirjandusmajas oma ideekavandi ning mais ja detsembris korraldab näidislavastused kirjandusfestivali Prima Vista korraldustiim.

Esimese ideekavandi esitab täna õhtul Tartu Uue Teatri direktor ning Tartut, Peipsiveere kogukonda ja piiriüleseid kunstiringkondi siduva Voronja galerii asutaja Raul Oreškin. Tänavu üllitab ;paranoia kirjastus tema tulevikukaemuste kogumiku «Kui ma vananen», mis põhineb samanimelisel blogil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles