Monograafia tõlgendab meie eellaste tulekut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik professor Valter Lang esitles 60. sünnipäeval Tartu ülikooli kunsti­­muuseumis raamatut «Läänemeresoome tulemised».
Akadeemik professor Valter Lang esitles 60. sünnipäeval Tartu ülikooli kunsti­­muuseumis raamatut «Läänemeresoome tulemised». Foto: Margus Ansu

Eesti teaduste akadeemia liige, Tartu ülikooli arheoloogia professor Valter Lang esitles 60. sünnipäeval ülikooli kunstimuuseumis monograafiat «Läänemeresoome tulemised». Ta on sellesse kirja pannud uue süsteemse tõlgenduse meie idast tuleku ja eestlaseks saamise kohta. Kuid mitte ainult selle.

Professor Lang on seadnud raamatu kirjutamisel eesmärgiks analüüsida arheoloogia, keeleajaloo ja geneetika uute andmete valgusel läänemeresoome ühiskultuuri ja keele kujunemist, selle arengut ja hilisemat hargnemist eraldi läänemeresoome rahvasteks, kultuurideks ja keelteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles