Norras kindlalt kanda kinnitanud Kodumaja ehitab üha enam elamisi ka Rootsis

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Kodumaja Ravila tänava tehases käib praegu Põhja-Norrasse Bodøsse kerkiva seitsekorruselise elamu ligi saja korteri ruumelementide ehk tubade, köökide ja vannitubade ehitamine. Ka ettevõtte esimesed Norrasse ehitatud korterid asuvad Bodøs ja neis elatakse juba paarkümmend aastat.
ASi Kodumaja Ravila tänava tehases käib praegu Põhja-Norrasse Bodøsse kerkiva seitsekorruselise elamu ligi saja korteri ruumelementide ehk tubade, köökide ja vannitubade ehitamine. Ka ettevõtte esimesed Norrasse ehitatud korterid asuvad Bodøs ja neis elatakse juba paarkümmend aastat. Foto: Sille Annuk

Norras Bergenis kolisid inimesed kaks aastat tagasi sisse maailma kõrgeimasse, 14-korruselisse ja 62 korteriga puitelamusse, mille korterid valmisid Tartus Kodumaja tehases. «Järgmisi uusi puidust pilvelõhkujaid pole Norrasse juurde tulnud, aga Norra arendajad annavad meile endiselt tööd, teeme sinna päris kõrgete majade kortereid,» ütles ligi 550 töötajaga Kodumaja grupi juht Andrus Leppik.

Praegu käib ettevõtte Betooni tänava tehases töö Norra pealinna Oslo piirkonda kerkiva mitme kortermaja ligi 150 korteri ruumelementide ehk tubade, köökide ja vannitubade tegemine. Firma teises, Ravila tänaval asuvas suures tehases valmib aga 107 korteri ruumelemendid Põhja-Norras Bodøs ehitatavasse seitsmekorruselisse elamusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles