Lukas Groen: noor muusik ei pruugi üksi kaugele jõuda

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Groen kinnitas eile Vanemuise teatri ees seistes, et ootab suure põnevusega Baltimaade akadeemiate orkestri saabumist siia.
Lukas Groen kinnitas eile Vanemuise teatri ees seistes, et ootab suure põnevusega Baltimaade akadeemiate orkestri saabumist siia. Foto: Sille Annuk

Eesti, Läti ja Leedu riigi saja aasta juubelite puhul annab noortest muusikutest koosnev Baltimaade akadeemiate orkester veebruaris eri paigus mitu kontserti. Ettevõtmisega lüüakse kaks kärbest ühe hoobiga: tutvustatakse kuulajatele kolme maa klassikalist muusikat ning pakutakse noortele suures ühisorkestris mängimise kasulikku kogemust.

Tartus on kontserdid 7. ja 9. veebruaril, kuid enne suure turnee algust saavad noored siin kokku, et lihvida koosmängu ning saada osa meistrite õpitubadest. Iselaadse rahvusvahelise koostöö sünnist rääkis Tartu Postimehele Balti akadeemiate orkestri tegevdirektor ja dirigent Lukas Groen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles