Janno Zõbin: miks lasteaiatasu võib otsustada mõne küla tuleviku

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Zõbin
Janno Zõbin Foto: TPM

Elanikele on hubane ja sõbralik lasteaed oluline märk, mis võib määrata selle, kas kohalikku omavalitsust usaldatakse. Lasteaiaga seonduvate otsuste tegemisel peab seepärast olema delikaatne ja ettevaatlik.

Kui lasteaeda lähen, valdab mind hetkeks eriline tunne. Sisenen maailma, kuhu justkui ei tüki argised mured ja närvilisus. Mõnikord on lahe koguni võõraste lastega vigurijuttu ajada ja absurdinalja teha.

Selle, kas lasteaiaõpetajad, aga ka kohalik omavalitsus pisipõnnide teise kodusse hoolivalt suhtuvad, tajuvad lapsevanemad mingil hetkel ära. Võin oma kogemuse põhjal öelda, et minu kodukohas Jõgevamaal on Torma lasteaias õhkkond ja sisekliima head. Eks vanematel tule teinekord ette lasteaiaõpetajatega vaidlemist ja teravamaid hetki – see kõik on inimlik ja normaalne. Pikka viha me sellepärast ei pea ja saame hakkama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles