Olümpiamedalisti Levandit kahtlustati Nõukogude Liidust põgenemises

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Levandi meenutas reedel Tartus peetud olümpiakonverentsil aega, mil ta võitis Calgarys olümpiamedali ja tutvus oma naise Annaga.
Allar Levandi meenutas reedel Tartus peetud olümpiakonverentsil aega, mil ta võitis Calgarys olümpiamedali ja tutvus oma naise Annaga. Foto: Margus Ansu

​Endine kahevõistleja Allar Levandi tunnistas reedel spordi- ja olümpiamuuseumi juubelikonverentsil, et tegelikult talle heietada ei meeldi. «Aga midagi pole parata, aeg-ajalt ikka tuleb seda heietamist ette,» viitas Levandi muiates asjaolule, et tänavu möödub kolmkümmend aastat ajast, mil ta võitis Calgary olümpiamängudel pronksmedali.

Calgaryst lahkumise päeval läksid Allar Levandi ja toona veel neiupõlve nimega iluuisutaja Anna Kondrašova koos poodidesse, kust Allar soovis saapaid osta. 

«Olime siis Annaga tuttavad olnud umbes kaksteist tundi ja kui me bussi väljumise ajaks bussi polnud jõudnud, arvati delegatsioonis kohe, et nüüd Levandi hüppas ära ja võttis selle iluuisutaja ka kaasa,» rääkis Levandi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles