Vaata ERMis toimunud moeetenduse «Enne» galeriid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumis toimus moeetendus «Enne», mis oli inspireeritud etnograafilisest pärimusest. 40 meetri pikkusele lavale jõudsid kahe noore disaineri, Sirli Pohlaku ja Kertu Kivisiku loodud kollektsioonid.

Moeetenduses «Enne» rõhutati vanade eestlaste traditsioone ja pärimust moodsal kujul. Nii leidsid kollektsioonides pisut tavatul viisil kasutust näiteks tanud, vildid ja rahvapärased tikandid.

Disaineri ja ürituse korraldaja Sirli Pohlaku sõnul domineerisid kõikides kollektsioonides valdavalt naisterõivad. «Minu kollektsioon tõi esile hõimunaiste eripära. Valisin modellid välja jõuliste tunnuste alusel,» selgitas ta.

Lisaks toodi vaatajate ette erakordne vahešõu «Eesti muld ja Eesti süda», mille stilist oli Mariliis Niine. Kollektsioon ühendas etnograafilist loomingut säravatelt noortelt disaineritelt nagu Andreas Kübar, Kristel Kuslapuu, Kreet Kärner, Triin Tint, Marily Kapp, Cärol Ott, Marleen Afanasjev, Frida Jõe ja teised.

Ürituse avas MoeKunstiKino seanss, pidu kulmineerus virtuaalreaalse moevideo esitlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles