Pärimusest inspireeritud mood voolab ERMis 40 meetri pikkusele lavale

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERM.
ERM. Foto: Margus Ansu

Täna kell 18.30 toimub Eesti Rahva Muuseumis moeetendus «ENNE», mis tutvustab Sirli Pohlaku ja Kertu Kivisiku etnograafilisest pärimusest inspireeritud modernseid kollektsioone.

Tegemist on erakordses atmosfääris toimuva vaatemänguga, milles saavad kokku minevik ja tulevik, vana ja uus. Inspireerituna rahvarõivastest näitavad disainerid 40 meetri pikkusel laval värvirohket ja julget loomingut, mis peegeldab neid nii inimese kui ka moekunstnikuna.

Lisaks tuuakse vaatajate ette eksklusiivne vahešõu «Eesti muld ja Eesti süda», mille stilist on Mariliis Niine. Kollektsioon ühendab etno loomingut järgnevatelt säravatelt noortelt disaineritelt: Andreas Kübar, Kristel Kuslapuu, Kreet Kärner, Triin Tint, Marily Kapp, Cärol Ott, Marleen Afanasjev, Frida Jõe, Vera Ostrowski, Kristiina Jeromans, Gita Siimpoeg, Katrin Aasmaa, Kai Kuusmann, Nele Kurvits, Külli Triin Laanet.

Sissepääs moeetendusele on tasuta.

Ajakava:

  • 18:30 MoeKunstiKino eriseanss YVES SAINT LAURENT’I VISANDID (2017), filmi kestus 52 minutit
  • 20:00 Moeshow «ENNE»
  • 21:00 Kontseptuaalse moekunstivideo virtuaalreaane esitlus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles