Olümpiakonverents tõi kokku medalivõitjad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel peeti Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi XXVIII konverents, mis oli pühendatud olümpia-aastale ja lähenevatele taliolümpiamängudele. Teiste seas olid kohal olümpiamedalistid eesotsas Gerd Kanteri, Allar Levandi ja Jüri Tammega.

Konverentsil vaadeldi Eesti olümpialoo olulisi hetki ning toodi kuulajate ette neist osa saanud sportlased.

Avaettekandes heitis olümpiavõitja Gerd Kanter pilgu enda senisele sportlaskarjäärile ja kirjeldas teekonda olümpiavõiduni. Seejärel sai sõna omaaegne legendaarne spordiajakirjanik ja tänane spordisõber Raul Rebane, kes tegi meeleoluka tagasivaate olümpiamängude telgitagustesse.

Oma tegemised spordis võttis kokku ka kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm. Tema selgitas muu hulgas põhjuseid, miks ta eelistas sportlasena elada ja treenida just Ukrainas.

Järgmisena jagas oma olümpiakogemust kunagine tippsõudja ja hilisem treener Tatjana Jaanson. Humoorikaid seiklusi meenutas kahevõistluse olümpiapronks Allar Levandi, kes naerutas publikut oma väljendusrikka esinemisstiiliga. Laskesuusataja Margus Ader arutles oma spordiala olulistest teguritest ja rääkis sellest, miks ainult kiirusega sel alal läbi ei löö.

Konverentsi külalised said eksklusiivselt tutvuda Eesti olümpiaajaloo rariteetidega – eestlase võidetud kõigi aegade esimese olümpiamedaliga (Martin Kleini hõbe, Stockholm 1912) ja Eesti esimese olümpiakullaga (Alfred Neuland, Antwerpen 1920).

Reedese konverentsiga tähistas Baltimaade suurim spordimuuseum muu hulgas ka oma 55. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles