Jõelinn Tampere tuli tartlaste ette kunstiteostes

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petri Nuutineni vabavormilised fotod näitusel Nooruse galeriis.
Petri Nuutineni vabavormilised fotod näitusel Nooruse galeriis. Foto: Sille Annuk

Tartu kõrgema kunstikooli galeriis Noorus saab vaadata näitust «Kuus kunstnikku Tammerkoskist». Anna Alapuro, Terhi Asumaniemi, Petri Nuutinen, Edwin Petrus, Marja Pirilä ja Jaana Tyrmi on toonud tartlaste ette väljapaneku graafika-, tekstiili-, video- ja fotokunsti teostest. 

Nad on tänapäevase elu ja tegevuse põiminud sama paiga ajalooga. Kõigi kuue teose peategelane on Tampere kesklinna läbiva Tammerkoski vetevood ja sillad. «Südalinna kaldapealsed on läbi aegade vaimustanud nii amatöör- kui ka profifotograafe ja kõik me oleme leidnud sealt omi ainulaadseid teemasid ja meeleolusid,» märkis Petri Nuutinen (pildil tema teosed).

Näituse «Kuus kunstnikku Tammerkoskist» kontseptsioon pärineb autoritelt, teostus sündis kunstnike ja mullu Soome sajandi muuseumiks valitud Tamperes tegutseva Vapriikki muuseumikeskuse koostöös. Tekstid väljapanekus on soome- ja ingliskeelsed, nende tõlget eesti keelde jagab näitusekülastajaile galerist.

Väljapanekut Nooruse galeriis saab vaadata 17. veebruarini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles