Uued suurvallad tõstavad väikeste maalasteaedade kohatasusid (1)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaal Laiusel väikelasteaeda juhtiv Siiri Rahn on päri mõttega, et uutes ühendvaldades peab kohatasusid ühtlustama. Kuid ta pole veel kiirustanud sellest lapsevanemaid teavitama, sest tasude muutmise üle alles arutletakse.
Jõgevamaal Laiusel väikelasteaeda juhtiv Siiri Rahn on päri mõttega, et uutes ühendvaldades peab kohatasusid ühtlustama. Kuid ta pole veel kiirustanud sellest lapsevanemaid teavitama, sest tasude muutmise üle alles arutletakse. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta lõpus paberil ära tehtud ning nüüd järk-järgult argiellu jõudev haldusreform toob mitmel pool väikeasulates peredele kaasa lasteaiamaksu tõusu.

Kuna suuremates tõmbekeskustes on seni lapsevanematelt nõutav lasteaia kuutasu olnud suurem kui pisiasulates, küpseb uutes vallavalitsustes plaan tasud ühtlustada. Mõned vallad plaanivad tasu tõsta tänavu septembris.

«Saime Jõgeva vallavalitsuses kooli- ja lasteaiajuhtide ning valla esindajatega kokku. Arutasime seda, et kohatasud tuleks ühtlustada, ja olime kõik mõttega päri. Tegelikult ei oma tähtsust, kas lasteaed on Jõgeva linnas või kusagil valla servas. On üks vald ja seega peaks olema ka ühesugused tasud,» rääkis Jõgeva vallas tegutseva Laiuse Jaan Poska põhikool-lasteaia direktor Siiri Rahn. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles