Tartu näitab soomusrongi asemel koostöö jõudu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoja saali olid eile pärastlõunaks kutsutud Lõuna-Eesti omavalitsuste juhid.
Tartu raekoja saali olid eile pärastlõunaks kutsutud Lõuna-Eesti omavalitsuste juhid. Foto: Kristjan Teedema

Euroopa kultuuripealinnaks aastal 2024 soovivad praeguse seisuga saada Tartu ja Narva. Piirilinnas toimus teisipäeval pidulik kandideerimise väljakuulutamine, kuhu rong viis koos teiste pealinlastega president Kersti Kaljulaidi, seevastu Emajõelinna sõitsid eile autodega läbi tuisu kultuuripealinna teemaga tutvuma Lõuna-Eesti omavalitsuste esindajad.

Teleuudistes paistis kultuuripealinnaks pürgimise üritus Narvas ühel hetkel justkui soomusrongi saabumine, kuid leitnant Julius Kuperjanovi asemel astus vagunist välja Eesti president. 

«Suure dessandiga Narva saabumine tekitas kindlasti küsimusi,» kommenteeris Tartu linnapea Urmas Klaas. «Kui küsisin presidendilt, millist linna ta toetab Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimisel, kinnitas ta, et toetab mõlemat, ja lisas, et konkurentsist võidavad mõlemad ja võidab ka Eesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles