Tartu allkirjastab GoBusiga 66 miljoni euro suuruse lepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Tartu linn sõlmib täna kell 16 lepingu bussihanke võitja ASiga GoBus. Bussiliiniveo lepingu allkirjastavad Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ja ASi GoBus juhatuse esimees Enn Randmaa.

«Tegemist on kahtlemata pöördelise sündmusega Tartu ühistranspordi ajaloos, sest lõpule jõuab diiselbusside ajastu. Samuti on uus liiniveoleping üks suuremaid lepinguid, mis Tartu linnal on tulnud sõlmida – kümneks aastaks sõlmitava lepingu  kogumaht on 66 miljonit eurot,» märkis abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu linnavalitsus kuulutas välja riigihanke Tartu linna avaliku bussiliiniveo teenuse osutaja leidmiseks  2016. aasta 1. detsembril. Ettevalmistused uueks bussihankeks algasid juba aasta varem, mil linn kutsus kokku erinevate huvigruppide esindajatest koosneva töörühma, kes kaasati uue hanke tehniliste ja kvaliteeditingimuste väljatöötamisse.

Hanketingimuste keskmes olid teenuse kvaliteedi, sõidumugavuse ja keskkonnahoiuga seotud küsimused ning nende kohaselt peavad kõik linnaliinidel sõitvat 64 bussi olema uued ja kasutama mootorikütusena metaangaasi. Bussid peavad olema madalapõhjalised ning neis peab olema ratastooli või lapsevankriga sisenemise võimalus.

Bussihanke tulemused kuulutati välja 2017. aaasta juunis.  Hankel osalenud kaheksast bussifirmast esitas soodsaima pakkumuse AS GoBus, kes pakkus liiniveo arvestuslikuks aastahinnaks 6,6 miljonit eurot.  Hanke objektiks oli liinikilomeetri hind, mida hakatakse korrigeerima kord kvartalis liinikilomeetri maksumuse muutumise indeksi alusel.

Hanke võitjaks tunnistatud ASiga GoBus ei saanud linn aga lepingut sõlmida, kuna mitmed teised hankel osalejad vaidlustasid hanke tulemused.  Kohtuvaidlused kestsid üle poole aasta. Tartu bussihankega seotud vaidlusi arutati riigihangete vaidlustuskomisjonis, haldus- ja ringkonnakohtus, mis kõik leidsid, et linnavalitsuse poolt ASi GoBus pakkumuse edukaks tunnistamine on olnud õiguspärane. Riigikohtu viimased otsused tänavu jaanuari alguses andsid linnavalitsusele õiguse sõlmida hankeleping ASiga GoBus.

Senise vedaja AS Sebe leping lõpeb 2019. aasta 30. juunil.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles