Kaitseliitlased ehitasid silla üle Lutsu jõe

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silla ehitamine oli üks osa Kevadtormi õppustest.
Silla ehitamine oli üks osa Kevadtormi õppustest. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseliidu ja kaitseväe pioneerid annavad täna Põlvamaa Mooste valla esindajaile üle uue silla, mis aitab kohalikel elanikel koduvallas otseteed pidi kiiremini ja säästlikumalt liikuda.

Kaitseväe õppusel Kevadtorm ehitasid kaitseliidu Tartu maleva pioneerid kaitseväe pioneerikompanii juhendamisel Põlvamaal Mooste vallas Kadaja külas kohalikul teel autoliikluseks kõlbuliku silla üle Lutsu jõe.

Sild ühendab Kadaja külas algava tee Ahja-Mooste maanteelõiguga ning aitab vältida ligi kahekümnekilomeetrist ringi mööda põhimaanteid.

Kauase Kaitseliidu Põlva maleva pealiku ja praeguse Kaitseliidu peastaabi osakonnaülema major Tarmo Süti sõnul on ulatuslike riigimaadega Mooste vald nii kaitseliidule kui ka kaitseväe Kuperjanovi pataljonile, kõrgemale sõjakoolile ja lahingukoolile oluline partner erinevate õppuste läbiviimisel. «Seetõttu on ka üsna loomulik, et kaitsejõud otsustasid õppuse Kevadtorm käigus teha sild teel, mida ka kaitseväe ja Kaitseliidu sõidukid on oma õppuste käigus korduvalt kasutanud,» ütles major Sütt.

Silla ehitanud kaitseliidu Tartu maleva pioneerirühmale oli selline suuremahuline ehitustöö esmakordne. Kaitseliitlased valmistasid ette sillamaterjali ja osalesid kõigil silla ehitamise etappidel. Sillaehitus algas eelmise nädala alguses vana silla lõhkumise ja eelmise sajandi viiekümnendatel aastatel maasse rammitud vanade sillavaiade eemaldamisega.

Kevadtormi lahingud kestavad kuni neljapäevani ning peamine tegevus leiab aset Kõlleste ja Vastse-Kuuste valdades. Kevadtorm 2011 lõpeb 20. mail lõpurivistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles