Paju tänava kõrghoone kohta väljastati projekteerimistingimused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornkraana. Pilt on illustratiivne.
Tornkraana. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Tartu linnavalitsus väljastas projekteerimistingimused Paju tänav 2 ärihoone ehitusprojekti koostamiseks. Alal kehtib Emajõe, Sõpruse silla ning Pika ja Fortuuna tänavaga piiratud ala detailplaneering.  

Projekteerimistingimustega täpsustatakse arhitektuurseid ja ehituslikke tingimusi: hoone korruste arvu ja hoone nullkõrgust. Detailplaneeringuga on hoone suurimaks lubatud kõrguseks 55 meetrit, absoluutkõrguseks 89,5 meetrit ja maksimaalseks korruste arvuks 15.

Hoone ühe- kuni kolmekorruselise osa maksimaalne absoluutkõrgus on 46,5 meetrit. Tingimuste taotleja soovib muuta korruste arvu: ehitada 16-korruselise hoone, jäädes sama absoluutkõrguse juurde.

Detailplaneeringus toodud hoone suurim lubatud absoluutkõrgus võimaldab paigutada etteantud mahtu 16 korrust ning see ei mõjuta visuaalselt hoone tajumist linnaruumis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles