Etnoloogist eakas luuletaja avaldas sünnipäeva eel uue värsivihiku

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Konsin (paremal) vaatab Billeneeve näituse avamisel Tartu kunstnike maja monumentaalgaleriis kanu.
Kalju Konsin (paremal) vaatab Billeneeve näituse avamisel Tartu kunstnike maja monumentaalgaleriis kanu. Foto: Sille Annuk

Etnoloogist luuletaja Kalju Konsin saab täna 89-aastaseks. Kõrgele eale vaatamata võib teda kohata Tartu iga kaalukama kunstinäituse avamisel ja tuumakama raamatu esitlusel. Kirjanduses on ta kätt pidi ka ise. Jaanuari alguses ilmus tema 16. luulevihik, 24-leheküljeline «Roheline instinkt».

Vastses värsikogus mõtiskleb Kalju Konsin eestluse, looduse, poliitika, inimühiskonna, elu mõtte, kannatlikkuse, headuse ja muudel teemadel. Oma värvikast olemusest kirjutab ta samuti: «Värviline olen ja / värviliseks jään. / Loomust on / raske muuta.»

Eelmine tema luulevihik «Uitmõtted» tuli lugejate ette möödunud aasta aprillis. Esimene kogumik «Kuuüksindus» nägi trükivalgust aastal 2003. Kõik oma kogumikud on ta varustanud rahvusvahelise raamatunumbriga ISBN ning avaldanud oma kulu ja kirjadega. Kaanekujundused on Kalju Konsin teinud samuti ise.

Kalju Konsini luulevihikud.
Kalju Konsini luulevihikud. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles