Tartus elab tosin auväärset daami, kel aastaid üle saja

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin aastatagune pilt Hilda Pajust, kes on sündinud 17. märtsil 1912 ning kes saab kahe kuu pärast 106. Tema on kõige vanem tartlane.
Siin aastatagune pilt Hilda Pajust, kes on sündinud 17. märtsil 1912 ning kes saab kahe kuu pärast 106. Tema on kõige vanem tartlane. Foto: Margus Ansu
  • Tartu kõige vanem inimene on varsti oma 106. sünnipäeva tähistav Hilda Paju.

Tartu Postimees kirjutas  hiljuti uudise Gerta Virolasest, kes tähistas 20. jaanuaril oma 104. sünnipäeva. Ajaleheloos oli kirjas see, nagu oleks Gerta Tartu vanim elanik. Muidugi on iga aasta, mille inimene elab üle saja, seda kõige-kõigemat väärt, aga tegelikult elab Tartus veel kolm daami, kelle silmad on näinud pikemat aega kui Gerta Virolane.

Need naised on Hilda Paju, kes saab 17. märtsil 106-aastaseks, Ellen Lätt, kes saab 1. märtsil 105-aastaseks ja Vally-Emilie Heinola, kes saab 9. juulil samuti 105-aastaseks.

Kõigi nende kõrgeealiste inimeste elust ja käekäigust on Tartu Postimees varem väikseid lugusid kirjutanud.

Enam kui saja-aastaseid inimesi on Tartus aga veelgi.

Tartu linna perekonnaseisutoimingute juhi Siiri Sinijärve andmetel on tänavu 101. sünnipäev neljal naisel, 103. sünnipäev kahel ning 104. sünnipäev lisaks Gerta Virolasele veel kahel naisel.

100. sünnipäev on tänavu olnud juba kahel naisel. Neist üks oli Lisette Otti, kellest Tartu Postimees kirjutas 14. jaanuaril, mil Lisette Otti tähistas oma juubelit koos 90-aastase õe Irene Tonskaga Eesti Rahva Muuseumis.

Mehi nii eakate inimeste hulgas praegu Tartus ei ole. Teatavasti elas pika ja ilusa elu jäätisemeister Evald Rooma, kes lahkus 105-aastasena eelmise aasta 24. mail ja kes oleks sama aasta 6. juulil saanud 106. aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles