Peagi saab vanas katlamajas seemnest saiapäts

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti taimekasvatuse instituudi uus teraviljaaretuskeskus ehitatakse vana katlamaja asemele. Endist hoonet jääb meenutama vaid punastest tellistest korsten.
Eesti taimekasvatuse instituudi uus teraviljaaretuskeskus ehitatakse vana katlamaja asemele. Endist hoonet jääb meenutama vaid punastest tellistest korsten. Foto: BOA arhitektide eskiis

Kahe aasta pärast saab saja-aastaseks Jõgeva linna lähistel Jõgeva alevikus tegutsev Eesti sordiaretusjaam, mis praegu kannab Eesti taimekasvatuse instituudi (ETKI) nime. Praegu on ETKI hooned mööda alevikku laiali, kuid 2020. aastal valmib uus teraviljade aretuskeskuse hoone, kuhu mahuvad kuivatid, laohooned ja laborid.

«Praegu on nii, et katsepõldudelt viiakse seemned kuivatisse, seejärel sõidutatakse need sealt lattu ja siis omakorda veel laboritesse,» selgitas instituudi direktor Mati Koppel nende igapäevast logistikat. Olgugi et ETKI hooned asuvad üksteisest paarisaja meetri kaugusel, raiskab säärane seemnete ühest kohast teise vedamine teadustöö tegemisel väärtuslikku aega.

Teadurid pagariametis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles