Tartu Ahhaa keskuse juures sai lendamist proovida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Lätlased tõid Tartusse Ahhaa keskusesse populaarse atraksiooni aerodiumi, kus kõik soovijad kuni täna lõunani lendamist proovida said.

Keskusele polnud see ei odav ega kerge ettevõtmine, vahendab Reporter.ee.

«Nende riistapuu võtab nii kohutavalt tugevat voolu, et me mõtlesime tükk aega, et kui me paneme ta siia oma maja elektrikilpi otsapidi, siis ta imeb meil maja elektrist tühjaks ja kõik meie arvutid jäävad seisma,» rääkis Ahhaa teaduskeskuse juhataja Tiiu Sild.

«Tuligi lahendada asi nii, et laenasime Lätist väga võimsa generaatori ja generaator praegu siis varustab seda masinavärki vajaliku võimsusega. Muidugi kulub omajagu diislit, üle 60 liitri tunnis, nii et kogu aeg käime siin lähedal asuvas Statoilis seda purgikestega juurde toomas,» kirjeldas Sild.

Enne atraktsioonile minemist pidid külastajad allkirjastama 13 punktist koosneva lepingu, milles kinnitasid, et vastutavad ise oma võimalike vigastuste või surma eest. Turvalisuse tagamiseks pidid lendajad kandma kiivrit ja spetsiaalset ülikonda.

13-aastane Lõmaš Kama rääkis, et on atraktsiooni proovimas juba 17. korda. «No esimene kord ma koperdasin, aga lõpuks ma sain selle käppa ja see hakkas mulle väga meeldima ja nüüd ma käin siin iga päev.

Ahhaa Giid Enel Teinemaa ütles, et inimeste suhtumine lendamisse on seinast-seina ning kõhklejaid leidub palju. «See lõppmulje on kõigil ikka enam-vähem positiivne,» kinnitas ta samas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles