Nässu leidis muuseumis püsiva kodu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nässu Tartu Mänguasjamuuseumis.
Nässu Tartu Mänguasjamuuseumis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Rändurkaru Nässu sündis kaks ja pool aastat tagasi Riias, aga on sellest hoolimata läbinisti Eesti karu – isegi sünnipäev on tal iseseisvuspäeval.

Sünnist saati on ta rännanud ringi Kullaketrajate käsitööfoorumi liikmete seltsis, nii Eestis kui kaugemal. Reisidel on ta külastanud ka hulganisti muuseume, nii et kes sobiks Muuseumiööd veel paremini avama.

Laupäeval jõudis ta juba aegsasti mänguasjamuuseumi, et näidata end ja kogu tee peal kogutud varandust kõigile soovijatele. Kaasas on tal paks piltidega reisikiri, seljakott, kus olemas nii sooja kui jaheda ilma riided ning ka kukruke reisirahaga.

Kõik soovijad saavad Nässuga lähemalt tutvuda mai lõpuni muuseumi fuajees või lugeda tema blogi internetist aadressil karunassu.blogspot.com. Mis mõmmikust edasi saab, ei ole veel päris kindel, kuid muuseumitöötajad veeretavad mõtet võtta ta ka edaspidi reisidele kaasa – karu sinistes silmades olevat veel soovi ringi seigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles