Mullu nõudis punane kukk Tartumaal kolm inimelu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli nõudis Tartumaal mullu kolm inimelu, Jõgevamaal hukkunuid polnud
Tuli nõudis Tartumaal mullu kolm inimelu, Jõgevamaal hukkunuid polnud Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud aastal käisid Tartu- ja Jõgevamaal  päästjad kustutamas 547 põlengut.

Jõgevamaal käisid päästjad 2017. aastal kustutamas 120 põlengut. Tartumaal tuli päästjatel reageerida 427 tulekahjule. Jõgevamaal leidis eluhoonetes aset 20 ja kõrvalhoonetes 20 tulekahju. 41 korral tuli Jõgevamaa päästjatel sõita kustutama maastiku- ja kulupõlenguid.

Hooletu suitsetamine ja lahtise tule kasutamine põhjustas Jõgevamaal seitse hoonetulekahju. Rikked elektrisüsteemides, -seadmetes ja kütteseadmetes süütasid kaheksa ehitist.

Tartumaal leidis eluhoonetes aset 60 ja muudes hoonetes 46 tulekahju. 83 korda tuli pritsumeestel reageerida maastiku- ja kulupõlengutele.

Hooletus suitsetamisel ja lahtise tule kasutamisel põhjustas 18 hoonetulekahju. Rikked elektrisüsteemides, -seadmetes ja kütteseadmetes põhjustasid Tartumaal 26 hoonetulekahju. Viis põlengut said alguse hooletusest tuletöödel. Laste mängimine tulega põhjustas kaks tulekahju.

Tartumaal hukkus mullu tules kaks üle 80-aastast naist. 84-aastane mees hukkus kütteseadmest tuppa imbunud vingugaasi tõttu. Jõgevamaal ei hukkunud tules ühtegi inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles