Algas katlamaja kvartali planeeringuvõistlus (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava katlamaja.
Turu tänava katlamaja. Foto: Sille Annuk

Giga Investeeringud OÜ koostöös Tartu Linnavalitsusega kuulutas välja katlamaja kvartali avaliku planeeringuvõistluse, mille eesmärk on leida parim võimalik linnaehituslik lahendus ja atraktiivne ning meeldiv linnaruum.

Võistlusala asub Tartus kesklinna vahetus läheduses Turu tänava, Väike-Turu tänava ja Emajõe vahelisel alal umbes 3,5 hektaril. Tartu üldplaneeringu alusel on tegemist valdavalt ärimaaga, mille juures on lubatud ka toetavad funktsioonid. Asukoht võimaldab mitmekülgset lähenemist, kuna kohale on hea juurdepääs nii tänavalt kui Emajõe äärselt kallasrajalt.

Linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Tõnis Arjuse sõnul on katlamaja territooriumi väljaarendamine oluline samm linna keskuse ja Emajõe äärse atraktiivsemaks muutmisel. «Arvestades koha olulisust loodame ka suurt osavõttu arhitektide poolt,» rääkis Arjus.

Võistlus on kaheetapiline avalik planeeringulahenduse ideevõistlus. Esimeses etapis esitatud ideekavanditest valib žürii välja kolm parimat, millega jätkatakse teises etapis võistlustöö koostamisega. 

Parimate tööde autoreid premeeritakse järgmiselt: esimesele kohale 7500, teisele kohale 5000 ja kolmandale kohale 2500 eurot. 

Võistlustööde esitamise tähtaeg esimeses etapis on 15. märts 2018.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles