Tartu kõrval konkureerib Euroopa kultuuripealinnaks ka Narva

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandidatuurimeeskonda kuuluvad Erni Kask (vasakult), Berk Vaher, Merje Laimets ja Kalle Paas. Nad seisid eile linnavalitsuse kultuuriosakonnas soolaleival Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise ideid täis kirjutatud tahvli ette ja vaatasid lootusrikkalt tulevikku.
Kandidatuurimeeskonda kuuluvad Erni Kask (vasakult), Berk Vaher, Merje Laimets ja Kalle Paas. Nad seisid eile linnavalitsuse kultuuriosakonnas soolaleival Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise ideid täis kirjutatud tahvli ette ja vaatasid lootusrikkalt tulevikku. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavolikogu ja linnavalitsus on otsustanud, et Tartu kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks 2024. Eile tutvustas kandidatuurimeeskond linnavalitsuse kultuuriosakonnas iseennast ja kutsus kultuuritegelased soolaleivale tuppa, kuhu on oodatud asjalike ideedega, aga ka kriitikaga kõik tartlased. Kuid Tartul on juba vähemalt üks konkurent – Narva.

«Konkurents on edasiviiv jõud,» ütles projekti vastutav juht Erni Kask. «Oleme palunud kandideerimisel, mis on keeruline protsess, abi välisekspertidelt, ja nad on öelnud, et kõige halvem, mis saab olla, on see, kui ühest riigist kandideerib ainult üks linn.»

Konkurentsist saavad tema sõnul tugevamaks nii Tartu kui ka Narva. «Ja võib-olla kerkib esile kolmas linn, keegi ei tea seda praegu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles