Elva lähedal pidevalt ula peale tikkuvad hobused leiavad müügi ebaõnnestumisel tee kombinaati (1)

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal võimalusel Vana-Lombi talust minema
putkavate 
hobuste kinni püüdmiseks peab mõnikord appi 
tulema ka 
politsei.
Igal võimalusel Vana-Lombi talust minema putkavate hobuste kinni püüdmiseks peab mõnikord appi tulema ka politsei. Foto: Jürgen Puistaja

Elva piirkonna politseil on viimasel ajal olnud käed-jalad tööd täis, sest Nõo valla Vana-Lombi talust panevad hobused pidevalt plehku. Aastaid loomi kasvatanud Enn Ehastu ei suuda oma hobuste heinamaad korralikult tarastada ja seetõttu lähevad suksud uitama.

Hobusekopli tara pikkus on neli kilomeetrit, aga miinuskraadidega kaob ära pinnaühendus ja elektrikarjus ei tööta – see on üks peamine põhjus, miks loomad vabadusse pääsevad. 

Ehastu tunnistab probleemi ega püüa vabandusi leida. Ta ütles, et 15-pealine hobusekari käib talule üle jõu, sest seal elavad veel ka lambad ja kitsepere. Loomapidaja sõnul tahavad suksud just pikal pimedal ajal minna õhtuti naabrite valdusi uudistama ja vaheldusrikkamat kõhutäidet otsima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles