Tartu volikogu sai 1433 allkirjaga petitsiooni tselluloositehase küsimuses (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna anti Tartu volikogu istungil Tartu linnale üle enam kui tuhande allkirjaga protestipöördumine Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase asjus.
Pildil volikogu esimees Aadu Must ning pöördumise üleandjad Urmas Pappel ja Grete Tõnisalu.
Täna anti Tartu volikogu istungil Tartu linnale üle enam kui tuhande allkirjaga protestipöördumine Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase asjus. Pildil volikogu esimees Aadu Must ning pöördumise üleandjad Urmas Pappel ja Grete Tõnisalu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

«Eesti on väike riik, me ei saa lubada endale suuri vigu, see küsimus ei saa olla kiiresti lahendatud. Kui Tartu ülikooli ja maaülikooli teadlased ütlevad, et neid ei ole piisavalt kaasatud, tuleb neid kuulda võtta,» ütles üks petititsiooni üle andjatest Tartu ülikooli doktorant Urmas Pappel. 

Pappel ütles, et petitsiooni algatajate eesmärk ei ole avaldada tehasele toetust ega vastumeelsust, vaid rõhutada uuesti, et see asi tuleb läbi arutada.

Tartu volikogule ja linnapeale anti täna üle ühtekokku 1433 allkirjaga petitsioon, millele allakirjutanud avaldavad linnavõimudele toetust linna huvide eest seismisel Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase küsimuses.

«Mis on kasud ja mis on kahjud ja mille arvelt ja kuida hakkab ahel toimuma,» lisas teine üleandja maaülikooli doktorant Grete Tõnisalu.

Majanduslikud teemad on seni hästi kajastatud, kuid keskkonnaaspektid ei ole tehase rajamise eriplaneeringu koostamisel piisava selgusega arvesse võetud, ütles linnapea Urmas Klaas.

Linnavolikogu esimehe Aadu Musta sõnul on Tartu volikogu ja linnavalitsus väga tähelepanelikult jälginud kavandatava tehasega seoses toimuvat debatti ning riigi eriplaneeringu protsessi. «Tartu linnavolikogu ülesanne on seista linna hea käekäigu ja kvaliteetse elukeskkonna eest ning anda omalt poolt selge sõnum - Tartu õue peal Tartu linna seisukohti arvestamata mööblit ümber ei tõsteta.»

Tartu volikogu peab erakorralise istungi puidurafineerimistehasega seotud küsimuste arutamiseks 7. märtsil Dorpati konverentsikeskuses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles