Lumenälg leiab leevendust vana kruusaaugu nõlvadel

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumepargi juhataja Jaan Olmaru sõnul on nädalaga toodetud nii palju kunstlund, et kui vahepeal suurt soojalainet ei tule, peaks rajad kevadeni lahedasti vastu pidama.
Lumepargi juhataja Jaan Olmaru sõnul on nädalaga toodetud nii palju kunstlund, et kui vahepeal suurt soojalainet ei tule, peaks rajad kevadeni lahedasti vastu pidama. Foto: Kristjan Teedema

​Möödunud reedel saabusid Eestimaale viimaks krõbedamad talveilmad, mis lubasid Tartu lumepargi rahval hakata tootma kunstlund, et katta ära kuus lumerõngarada. Vaevalt oli nõlvadel näha pisut kunstlumekirmet, kui juba hakkasid inimesed helistama ja pärima, kas ja millal mäest alla kihutada saab.

«Nagu on öelnud Tähtvere spordipargi juhataja Marti Viilu, meie viimased soojad talved on tekitanud inimestes sellise lumenälja, et niipea kui kusagil midagi valget nähakse, tahetakse kelgud ja suusad haarata ning sellest imest osa saada,» muheles lumepargi eestvedaja Jaan Olmaru.

Nädalaga valmis 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles