Rahva pahameele pälvinud lumehelbega lipp jõudis Jõgevale

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva vallavanema Aare Olgo selja taga lehvib uus Jõgeva valla lipp.
Jõgeva vallavanema Aare Olgo selja taga lehvib uus Jõgeva valla lipp. Foto: Marge Tasur

Täna kell 14 algas Jõgeva kesklinnas lipuväljakul tseremoonia, mille käigus heisati lipuvardasse Jõgeva ühendvalla uus lipp.

Jõgeva ühendvallas algas uute sümbolite konkurss juba läinud suvel. Konkurss jõudis lõpule detsembri keskel, mil Jõgeva vallavolikogu kiitis heaks Marju Pottisepa kujundatud lipu- ja vapikavandi «Celsius».

Paraku polnud valla uued sümbolid meeltmööda suurele hulgale kohalikele, kelle arvates esindab lumehelbega lipp vaid külmalinnana tuntud Jõgevat ning teiste ühinenud omavalitsustega, Torma, Palamuse ja Jõgeva vallaga, sel lipul ühisosa puudub. Teiseks etteheiteks oli rahval lipu liigne talvekesksus.

Sellest hoolimata lehvib nüüd Jõgeva kesklinnas endise maavalitsuse hoone ees lipuplatsil vardas sinivalge lipp, mil ilutseb ristikheina motiividega jääkristall.

Ka ühendvalla teenuskeskuste, ehk endiste vallavalitsuste töötajad Palamuselt ning Tormast said uue lipu enesega kaasa võtta, et see siis teenuskeskuse maja lipuvardasse sättida.

Juhuse tahtel oli lipuheiskamise tseremoonia päeval, mil 78 aastat tagasi sündis Jõgeval Eesti külmarekord. «Lipuheiskamine ei olnud planeeritud külmarekordi sündimise päevaks. Lihtsalt juhtus nii, et kunstnikul oli just sel päeval aega Jõgevale tulla,» selgitas Jõgeva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Marge Tasur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles