Loodusmuuseum ja botaanikaaed avasid uued õppeprogrammid

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ootavad õpilasi õppeprogrammidesse.
Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ootavad õpilasi õppeprogrammidesse. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Uued õppeprogrammid käsitlevad nii Eesti kui ka muu maailma loomariiki, tutvustavad maavarade kasutust igapäevaelus, räägivad evolutsioonist ning kõnelevad elurikkuse vähenemisest. Programmid on eri sihtrühmadele alates algklasside õpilastest kuni gümnasistideni.

Tartu ülikooli botaanikaaia uutes õppeprogrammides uuritakse Eesti samblaid ja taimeliike eri kooslustes. Sammalde programmis saab rohkem teada nii tavalistest kui ka haruldasematest liikidest, nagu põlispuudel kasvav sulgjas õhik. Koosluste programmis tutvutakse botaanikaaias Eesti metsa-, niidu- ja sookoosluste taimeliikidega.

Õpitubade suur fookus on keskkonnal. Näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi ütles, et oleme ajastus, kus inimese tegevusest sõltub loodusekeskkonna seisund ja liigirikkuse säilimine. «Sellest omakorda sõltub ka inimese enda heaolu ja tulevik,» tõdes Mägi. Õppeprogrammide tegemisel arvestati Mäe sõnul samuti koolide ja õpetajate soovidega. «Loodusmuuseumi ja botaanikaaia püsiekspositsiooni ning näituste näol on tegemist väga hea õpikeskkonnaga, mis toetavad keeruliste teemade õpetamist ja populariseerimist nii globaalses kui Eesti vaates.»

Kõikide õppeprogrammide tellimiseks on koolidel võimalik küsida toetust ka keskkonnainvesteeringute keskuselt. Õppeprogrammide infopäev õpetajatele on 22. jaanuaril ülikooli loodusmuuseumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles