Kujur Mati Karmin (pildil) rääkis 17. jaanuaril 2008 seaskulptuuri avamisel, et ta on arutanud luuletaja Indrek Hirvega, et kuju nimeks võiks olla Roosi. «See on selline ilus vana nimi, millega talurahvas hellitas siga, kuni ta suure armastusega lõpuks pütti pandi,» ütles skulptor. «Aga küll rahvas talle oma nime leiab.»
Kujur Mati Karmin (pildil) rääkis 17. jaanuaril 2008 seaskulptuuri avamisel, et ta on arutanud luuletaja Indrek Hirvega, et kuju nimeks võiks olla Roosi. «See on selline ilus vana nimi, millega talurahvas hellitas siga, kuni ta suure armastusega lõpuks pütti pandi,» ütles skulptor. «Aga küll rahvas talle oma nime leiab.» Foto: Margus Ansu

​Palju õnne, siga! Täna kümme aastat tagasi avati Tartu turuhoone ees Mati Karmini seaskulptuur. Palju õnne, Anton, Tõnis ja Tõnu! Täna on rahvakalendris tõnisepäev. Palju õnne, kunst! Täna 1 000 000 055 aastat tagasi sündis Belgia kunstniku Robert Filliou väitel kunst.

1,2 tonni kaaluv pronksist seakuju seisab Tartu turu peaukse ees peaaegu 1,5-tonnisel tagurpidi keeratud tünnil, mis on jooniste järgi kokku keevitatud paksudest valtsitud teraslehtedest.

Kommentaarid
Copy